Dertig combinaties waagden zich aan het 1.25m hoge parcours dat de Grote Prijs in petto had, slechts zes van hen bemachtigden een plek in de barrage. Kjenta Theetaert bleef in het zadel van Opium van Heiste (v. Kafka vd Heffinck) als enige van het hout af in die tweede fase én was daarbovenop ook nog eens de snelste, wat van haar de ongenaakbare winnares maakte. Bjorn Vandenbossche had drie ijzers in het vuur voor deze hoofdrubriek en stuurde twee ervan naar het podium. Op Gangster d'Amour (v. Kannan) kwam hij met een tijdsfoutje op twee te staan, Invincible (v. Numero Uno) volgde op drie. Karel Olbrechts kwam net buiten het podium op vier met Q Mosita van Essene (v. Mosito van het Hellehof) maar deelde wel nog in de prijzen. De top vijf werd besloten door Camiel Capoen en zijn Isn't it Ironic. Capoen en de vijftienjarige merrie van Zento zagen we eerder ook al op het podium van de Masters in Rodeberg als de Masters in Ruitershof Cavallo

In de door Result Equine gesponsorde 1.15m rubriek stuurde Sophie Vanhoutte Diaz van t Hoveke (v. Fuego du Prelet) naar de eerste plaats, op 67 deelnemers. Thibault Behaegel was op Matis T Z (v. Mallito) goed voor de tweede plaats, Bjorn Vandenbossche vond ook hier zijn weg naar het podium en werd derde op Avastar Z (v. Alvaro du Talus). 

Jonas Vanhollebeke en Real Pleasure Stal DHC op één in Krismar Talent Tour

Bij de jonge paarden was het Jonas Vanhollebek die de beste zesjarige onder het zadel had en Real Pleasure Stal DHC met net geen drie seconden verschil naar de winst reed. Daarnaast werd hij op Ratatouille Stal DHC (v. Thunder van de Zuuthoeve) nog eens vijfde. Laurent Mahieu kwam op Royale van t Siamshof (v. Diamant de Semilly) op twee te staan gevolgd door Leslie Goethals en Lone Epona-B (v. Heavy Metal). Megan Perquy zagen we terug op vier in het zadel van Hera vd Lindehoeve Z (v. Heron v/h Bakkershof). 

Benjamin Piepers houdt Margaux Bert van dubbele overwinning in Fun Tour

Op zondag werd de Fun Tour van de WVUR verreden. De 1.10m hoofdrubriek kwam op naam van Benjamin Piepers met Robbie v/h Heidehof (v. Vigo d'Arsouilles). Margaux Bert won een rubriek eerder al in het zadel van haar Qui-Vive van de Nachtegale (v. Kafka vd Heffinck) maar kwam hier 28 honderdsten te kort om een tweede trofee mee naar huis te nemen. Danaë Van Cauwenberg vervolledigde op Julea (v. Harley VDL) de top drie. 

Stal Nieuwburg-amazone Bert en de zevenjarige BWP merrie waren met uitstek de beste in de 1m rubriek. Ruim een seconde voorsprong hield Evi Van Autryve op afstand, die op Prince-B van het Rezenhof (v. Dieu Merci van T&L) tweede werd. Van Cauwenberg nam ook hier het brons voor haar rekening op Julea. 

Julie Van Hollebeke geeft concurrentie het nakijken bij de pony's

Voor de ponyruiters stonden de hoogste hindernissen eveneens op 1.10m, waar Julie Van Hollebeke haar Orchid's Auriske (v. Kanshebber) feilloos over de finish stuurde en de rubriek won. Margot Debussche was op geen fout te betrappen met Vasco Optimus (v. Goliath van de Groeneweg) en werd tweede. De laatste dubbel foutloze omloop kwam eveneens van Debussche maar met Murphy's Law. 

Dounia Lambrecht was de beste over 1m en won op Mirella (v. Ive van de Delthoeve). Laurence Declercq zagen we op twee met Harmonie du Levant (v. Uhland d Aven) voor Debussche en Vasco Optimus. 

Alle resultaten