Roosje Brouwer zette in op Belgische paardenkracht en had de BWP merrie New-Livia van 't Roth (v. Nonstop) gezadeld voor deze proef. Het duo klokte in deze rubriek rechtstreeks op tijd af op 55,70s. Een seconde later, met een tijd van 56,83s om precies te zijn volgde Chantal Regter op de tweede plaats. Ook zij zette in op een Belgisch paard en reed Big Star Jr K Z (v. Big Star), een Zangersheide hengst. Het podium werd vervolledigd met amazone Katja Haep op drie in het zadel van Chanita (v. Caretino) en een tijd van 58,16s.

Voor Kessy Van Berlo werd de BWP ruin Pablo vd Donkhoeve (v. Etoulon) gezadeld, zij kwamen op zeven. Op negen stond Marriet Smit-Hoekstra met, jawel, een Belgisch paard, Duco Z (v. Dakar Tn). Annelies Vorsselmans kwam nog nipt in de prijzen met haar vijftiende plaats voor Kryptonite van den Hoek (v. Mylord Carthago).

Uitslag

Haep blijft uitblinken

Wat later zadelde Haep haar vertrouwde Romy FZ (v. Baltic VDL) om het 1.40m hoge parcours van de 2* competitie te lijf te gaan. Het duo was op geen fout te betrappen en werd uiteindelijk vijfde op ruim zestig combinaties. De Zangersheide merrie Alandria Z (v. Andiamo Z) vond onder Martine Kempkes haar weg naar het zilver.