De Belgische dressuurkampioenschappen zijn gisteren gestart in Hulsterlo. Drie combinaties nemen deel aan het BK voor de U25 tijdens het Flanders Dressage Event. Gisteren tijdens de Inter II U25 was het Soraya Brison die met Giorgio Armani naar de winst reed. Soraya Brison reed vorige week nog mee tijdens het CHIO in Aken. De 22 jarige amazone reed donderdag met de  14 jarige Giorgio Armani naar een score van 66.816%, alle juryleden hebben Soraya Brison op de eerste plaats gezet. De tweede plaats wordt ingenomen door Thomas Debecker hij stuurde Deauville naar een score van 64.579%.  63.895% was de score voor de amazone Carole Schepens zij had onder het zadel Velvet Dream.  Alexa Fairchild welke wel op de startlijst te zien was kwam gisteren niet aan de start. Morgen vrijdag 28 juli is het een trainings dag, de combinaties uitkomend in de U25 rubriek tijdens het Flanders Dressage Event zullen zaterdag de Grand Prix U25 rijden en vervolgend zondag het BK af te sluiten met de Kür op muziek. Jasmine Gysels bij de Young Riders

Jamina Gysels en Hannelore Beckers maken het BK bij de Young Riders spannend. Jamina Gysels en Zico winnen op donderdag het eerste onderdeel op het Belgisch Kampioenschap dit met een score van 67.895%. Op 0.53% gevolgd door Hannelore Beckers die met Crack Van Het Vijverbos, 67.842% was de score van Hannelore die hiermee naar de tweede plaats reed. Beide amazones zitten in het EK team wat over twee weken aan de start zal verschijnen van het EK dressuur in Roosendaal.
De derde plaats op donderdag was er voor Flore de Vos en Catcher, deze combinatie reed gisteren naar 66.421%. Lore vandeborne die deze week is toegevoegd aan het EK team Young Riders reed op donderdag met Ikke-Pia V/d Bergerhoeve naar 65.263% wat goed was voor de vierde plaats . 64.105% was de score van Delphine Beck en Zelion B dit leverde de vijfde plaats op. De zesde plaats was er voor Cedric De Graeve en Zonneglans deze combinatie reed naar een score van 61.658%. Suraya HEndrickx bij de junioren
Junioren amazone Suraya Hendrikx heeft op het Flanders Dressage Event de plaatsen één en twee op haar naam staan. Met Dear Friend 2 reed zij gisteren naar de overwinning dit met een score van 71.865% met Black Beauty was er een score van 69.459% wat de tweede plaats opleverde.
Suraya: " Het BK komt vlak voor het Europees Kampioenschap maar het Flanders Dressage Event waar het BK wordt verreden is zo'n mooie locatie alles is super geregeld en wat hier ook heel fijn is is dat er 's avonds ook genoeg georganiseerd wordt. " Suraya mag naar het Europees kampioenschap en je hebt 2 paarden waar je hoge scores mee rijdt, hoe maak je die keuze? " Dear Friend 2 dat is mijn eerste keuze, hij komt tot hogere scores dan Black Beauty, maar hij is ook pas jong hij is pas zes jaar oud. Ik ben eigenlijk vrij gelaten in de keuze door de bondscoach. Mocht Dear Friend 2 hier toch ineens ergens van schrikken of spanning krijgen dan kan ik altijd nog terug vallen op Black Beauty die is altijd safe maar zijn scores liggen meestal iets lager.".
De derde plaats ging naar Charlotte Richmond zij reed met Hermes naar een score van 67.784%. Laura Luyten en Dark Chocolate reden naar een score van 67.378%. Ook deze amazones zullen voor België uitkomen op het Europees kampioenschap wat over twee weken wordt gereden in Roosendaal.
Emily Anthonissen en Fair Diamond DHB reden vadaag naar de vijfde plaats met 65.405%.