En daar is 'Totilas' weer. Nederlands bondscoach dressuur, Sjef Janssen, heeft besloten om na de Olympische Spelen zijn functie als teamchef op te geven. Janssen zal zich enkel nog toespitsen op het trainen van ruiter en paard. En daar komt na de Spelen in Londen een toevoeging bij. De Duitser Alexander Rath gaat samen met dressuur fenomeen Totilas trainen in de Brabantse stallen van Janssen.

“Eigenlijk wilde Rath vorig jaar al met Totilas komen, maar toen stak er in Nederland een storm van protest op waardoor ik zei: oké, dan doe ik het niet.”, legt Janssen uit aan de collega's van nusport.nl. “Als ik een concurrent heel goed had gekregen, ontneem ik Nederland een medaillekans. Dat wordt me natuurlijk niet in dank afgenomen dus heb ik het uitgesteld tot na de Spelen.”

Hoewel de Spelen van Londen afgesloten zijn voor de begeleiding van de Duitse ruiter van start gaat blijft de samenwerking een hekelpunt binnen de Nederlandse dressuurwereld. Met het oog op de Spelen van Rio 2016 traint Janssen zowel Adelinde Cornelissen en haar toppaard Parzival, als Mathias Alexander Rath en Totilas. Jansse zelf ziet hier geen probleem in.

bron.: nusport.nl/ equnews.be