Na de eerste dag in de dressuur is het Groot-Brittanië die de leiding neemt. Carl Hester (Utopia) scoort voor Groot-Brittanië met een leidingspositie in het klassement. Zijn landgenote Laura Bechtolsheimer (Mistral Hoijris) volgt hem op. De derde plaats is er voor Duitsland met Dorothee Schneider (Diva Royal). Belgische Claudia Fassaert strandt momenteel op de zevende plaats, maar leidt wel de ranking van individuele ruiters (ruiters die niet in teamverband aanttreden). De Nederlandse Anky Van Grunsven (Salinero) neemt genoegen met de vijfde plaats.

Terecht verliet Claudia Fassaert deze middag de Olympische ring met een stralende glimlach. Met een score van 71,793% heeft de Belgische haar eigen doel meer dan bereikt. Momenteel is het nog wat zoekwerk met de schitterende merrie Donnerfee (v. De Niro), bekent Fassaert. Het is nog niet helemaal duidelijk hoe 'heet' we haar moeten hebben voor de wedstrijd, aldus de Belgische.

Na de geslaagde Grand Prix-proef hoopt Claudia nu te mogen starten in de Grand Prix Special. Maar dat is nog even afwachten. Wel bekent ze dat ze enorm haar best heeft gedaan. Alleen de beste zeven landen en beste elf individuele ruiters na de Grand Prix-proef gaan door naar de Special. Morgen wordt het tweede deel van de Grand Prix proef verreden. Momenteel bezet Fassaert de zevende plaats in de ranking, maar voert ze wel de listing van individuele ruiters aan.

bron: equnews.be - foto: equpics.com voor de uitslag: klik hier