Voor dit BK werden de paarden voorafgaandelijk geselecteerd. Bij de springpaarden komt de grootste groep uit de STX-Cyclus.

Het Belgisch kampioenschap voor jonge dressuurpaarden wordt verplaatst naar de fraaie installaties van La Sandry in Courrière (9 km / 15 minuten van Gesves). Deze last minute wijzigingen waren misschien niet voor iedereen wenselijk, maar waren noodzakelijk om de wedstrijden voor alle deelnemers in optimale omstandigheden te kunnen laten verlopen.


Het BK van de 6-jarigen werd in 2018 gewonnen door Stef Bossaerts met Mr. Jones (I’m Special de Muze). Het goud in het BK bij de 5-jarigen ging naar Geoffrey Geerts met Pandora Boy (Presley Boy). Bij de 4-jarigen is er nooit een barrage op tijd, waardoor alle paarden die foutloos blijven in de afsluitende barrage ex-aequo “Elite” worden verklaard. Verleden jaar werden op die manier 9 paarden Elite: Carlo du Piedroux Z, Jikke-h, O-Cicera, Olala MVE, Olympia vh Keikelhof, On Fire V.V, Opium vd CalooMeerschen, en de dekhengsten Bajrang en Oviedo-S.

Het BK voor Jonge Paarden, of “La Grande Semaine de l’Elevage Belge” loopt van maandag 12 tot Zondag 18 Augustus te Gesves. De Dressuurpaarden lopen van 13 tot 15 Augustus te Courrière.


BRON: PERSBERICHT