De tweede manche van het winterdressuurcriterium van de pony’s LRV Oost-Vlaanderen kende een drukke bezetting. Liefst 151 ruiters waren ingeschreven voor de dressuurwedstrijd ingericht door het gewest Eeklo-Lokeren in Hippisch Centrum Midden Zeeuws-Vlaanderen, net over de grens in Westdorpe.
In de hoogste reeksen van elke stokmaat waren er overwinningen voor Hanne De Croock (Lochristi) met Wembley in DL2, Marieke Van Nespen (Kieldrecht-Vrasene) met Hippostar Van De Delthoeve in CL2, Jinke Stevens (Moerbeke-Waas) met Rakker in BL1, Julie Poppe (Sinaai) met Celleke in AB2 en Brend Van Pamel  (Haaltert) met Lilly in SB1.
Er waren 2 reeksen L1: hier ging Servaas De Naeyer met Gasmann uit Evergem winnen bij de D-pony’s en Sarah Van Leeuwe met Obi bij de C-pony’s.
In B2 werd hard gestreden voor de overwinningen. De jury besliste uiteindelijk dat de overwinning toekwam aan Elien Minnaert met Soemeers Bart in DB2 en Fenna Goethals met La Belle Van De Bucxtale in CB2, beiden amazones uit Bassevelde. BB2 werd gewonnen door Femke De Saedeleer met Milo uit Erpe-Mere.
Tenslotte ook veel inschrijvingen in de B1-klasses: Luka Roman uit Bassevelde won met Fantasie in AB1, Emma Geerts uit Gavere won met Raspoetin in BB1, Joy De Smedt uit St.-Gillis-Waas met King-Beauty Van ‘t Bruulhof in CB1 en de 2 reeksen DB1 werden gewonnen door Paulien Van Laere met Jazz uit Waasmunster en Cedric Dhooge uit St.-Gillis-Waas met Vasco Van Ter Paemelen.
Bron: Els Boterdaele