20 combinaties kwamen er aan de start vanmiddag bij de FDE Silver Cup, daar werd vandaag de Prix St George verreden.  70.461%  was de score voor de winnares van vandaag, Jorinde Verwimp en Kastar Hof Ter Zeedijcke D'12, hiermee pakte Jorinde vandaag weer een mooie overwinning op het Flanders Dressage Event.
Kara Bosman en Fiderprincess reden vandaag naar 69.803% wat goed was voor de tweede plaats. Nick van Lear en Just a Little Bit Krack V/h Klarenhof waren vandaag goed voor de derde plaats in de Silver Cup en reden  naar een score van 68.618%. Domingo onder Cindy Schuurmans, deze Wynton x Ferro afstamming werd vandaag door Cindy naar een score van 68.553% gereden. Yoni de Stouter en Indora van 't Kathof werden vandaag vijfde met 68.289%.
Morgen, zaterdag 29 juli staat de kleine finale van de Silver Cup op de agenda, aanstaande zondag zullen de finalisten hun Kür op muziek rijden dit in de hoofdpiste van het Flanders Dressage Event.
Ook tijdens BK senioren Jorinde Verwimp op kop
Vandaag stond er het eerste onderdeel op het programma van het BK Seniors tijdens het Flanders Dressage Event.  Uiteindelijk was het wachten tot de laatste start tot dat Jorinde Verwimp aan de start kwam met "good old" Tiamo. Jorinde "Ik had hem eigenlijk iets sneller willen hebben, hij voelde iets wat traag aan. Het was 10 minuten uitgelopen dus ik zat er voor het fijne gevoel net iets te lang op." Tiamo is nu 17 jaar, is dit het laatste Belgisch Kampioenschap voor jouw en Tiamo? "Ik weet het nog niet zeker, het hangt natuurlijk ook af van het EK, ik ga nu nog geen beslissing nemen en gewoon eerst nog dit BK afmaken en genieten." Jorinde en Tiamo reden vandaag naar een score van 71.580%.
De tweede plaats in de Grand Prix tijdens het BK was er voor Laurence Roos en Fill Rouge, door twee juryleden werd deze combinatie zelf op de eerste plaats gezet. Laurence Roos en Fill Rouge reden in de Grand Prix op het Flanders Dressage Even naar 70.960%. Fanny Verliefden en Indoctro V/D Steenblok werden vandaag in de Grand Prix op het BK derde en werden door de jury beoordeeld met een score van 69.400%. Plaats vijf was er voor Isabel Cool en Aranco V, na een drukke dag op het Flanders Dressage Event werd er in de laatste proef van het officiële programma gereden naar en score van 68.900%. Op de vijfde plaats vandaag staat Katrien Verreet met Galliani Bioley reed de combinatie naar 68.040%.
Morgen aan het einde van de middag zullen de Küren op muziek verreden worden voor het kampioenschap van België van de Seniors.