Niet alleen voor het springen, maar ook voor dressuur komen de Oost-Vlaamse ponyruiters massaal naar buiten. Met 185 inschrijvingen was het gezellig druk in Llyda-Stables. Een algemene indruk: de ponyruiters worden goed begeleid en het niveau van rijden is bijgevolg zeker meer dan behoorlijk.
Voor Axelle Cools was het zeker een topdag: de amazone uit Eksaarde-Doorslaar won 2 proeven: DB1 met Nero Van De Bucxtale en BB1 met Candy.
De tweede reeks DB1 werd gewonnen door Elise Poels uit Waasmunster met Arsulastar, de tweede reeks BB1 door Mandy Martens uit Moerbeke-Waas met Jacky.
Ook voor Paulien Van Laere van Waasmunster zo’n topdag: zij kon zowel de reeks CB2  met De Takomst Daisy, als de reeks CL1 met Timon Tar op haar naam schrijven.
De allerhoogste reeksen zijn traditioneel iets minder druk, maar de ruiters zijn wel sterk aan elkaar gewaagd: Hanne De Croock kon met Wembley evenwel een verschil maken in de reeks DL2. In de reeks CL2 was Marieke Van Nespen met Hippostar Van de Delthoeve de uitblinker. Jinke Stevens uit Moerbeke-Waas kon de reeks BL1 winnen.
Bij al het vrouwelijke dressuurtalent toch ook een ruiter die zich niet onbetuigd laat: Servaes De Naeyer uit Evergem kon met Gassman B Van Het Juxschot de reeks DL1 winnen.
De nationale kampioene AB1 Lynn Vettenburg uit Haaltert laat nu ook in de hogere reeks AB2 zien dat ze de overstap goed verteerd heeft: ze won de reeks met Liesje.
In BB2 is Femke De Saedeleer uit Erpe-Mere met Milo al elke wedstrijd van het wintercriterium ongeslagen.
Met 24 ruiters en amazones in DB2 moest de jury goed doorwerken: hier liet Emma Dhaenens uit Gavere met Jirondine V Van Het Juxschot zien dat ze niet alleen in springen een uitblinker is.
CB1 werd gewonnen door Siele Dehopré uit Lochristi met Schimmeltje.
En tenslotte de allerkleinste pony’s: Brend Van Pamel uit Haaltert kon met zijn Lilly de reeks SB1 op zijn naam schrijven, Luka Roman uit Bassevelde deed dit met de mooie Fantasie in AB1.
Tekst: Els Boterdaele