Deze week slaat de dressuur de klok in Nederland. Van 6 tot en met 10 juni zal het Nederlands Kampioenschap dressuur er plaatsvinden in Hoofddorp, meteen ook de eerste observatiewedstrijd voor de volgende Olympische Spelen. Ruim 20 duo's zullen aan start komen in dit kampioenschap voor senioren.

Hoewel alle belangstelling naar de finale ZZ-zwaar zal gaan op zaterdag 9 juni, zal ook deze van de senioren, Young riders en junioren op zondag de nodige aandacht kunnen genieten, kortom er zijn heel wat titels te winnen dit weekend. Regerend Olympisch Kampioene, Anky Van Grunsven heeft zich alvast ingeschreven met Salinero voor het Nederlands kampioenschap senioren, dat ze reeds 13 maal won. Ook regerend kampioen Hans Peter Minderhoud, die naast kampioenspaard Glock’s Tango ook Donna Silver en Whitney van het Genthof heeft ingeschreven voor editie 2012.

Grote afwezige is echter wel Adelinde Cornelissen. Na afstemming met de bondscoach is besloten om Parzival nog wat wedstrijdpauze te gunnen. Parzival die weer in training is, is nog niet fit genoeg om volgende week deel te nemen in Hoofddorp. meer op: www.nkdressuur.nl