De teamcompetitie zit er op in Normandië. Voor de Grand Prix Special van morgen gaan individueel de 30 beste combinaties door. Jammer genoeg zijn daar geen Belgische deelnemers bij. Claudia Fassaert en Jeroen Devroe missen nipt de top 30 met een 33e en 36e plaats.

Reactie chef d’équipe Jeroen Van Lent

Het Belgische team was na afloop enigszins teleurgesteld dat er geen enkele combinatie in de Grand Prix Special zit. Chef d’équipe Jeroen Van Lent: “Het is zeker jammer want we waren er met Claudia en Jeroen heel dicht bij. Het ging bij hen echt om enkele puntjes. We hadden op voorhand als doel vooropgesteld om een gemiddeld percentage van 70% te halen en dus moesten 3 combinaties 70% halen. Het zijn er nu twee geworden en Laurence had bijna 69%.”

Anderzijds is dit voor de Belgische ploeg procentueel het beste internationaal kampioenschap ooit: “We hebben nooit beter gescoord en dat toont dat we zeker vooruitgang boeken, maar ook de andere landen zitten niet stil. We zullen nu met Sjef Janssen een evaluatie opmaken en een plan opstellen om deze vooruitgang op lange termijn ook aan te houden.”

Reactie Claudia Fassaert

Claudia Fassaert was ondanks een fout in de wisselserie om de pas tevreden over haar merrie: “De proef was best ok, Donnerfee gaf me een heel goed gevoel. Ik had in de wissels om de pas de idee dat ze in de bodem bleef plakken, echt stom dat dit nu moet gebeuren. Ze was zeker niet ongehoorzaam.” De rest van de proef zag er prima uit en ze toonde dan ook mooie dingen die haar score brachten op 70.386%, net niet genoeg voor de Grand Prix Special, waar enkel de 30 beste mogen starten.