Morgen gaan de dressuurruiters van start in de Londense arena. Alle dressuurpaarden werden, voor ze morgen in de Grand Prix van start gaan, veterinair gekeurd. Alle Belgische en Nederlandse paarden kregen daarbij de goedkeuring van de jury voorzitter. Deze middag trainen de Nederlandse duo's alvast in het hoofdstadion. Morgen om 10u00 start dan de Grand Prix. Zelf de grootste topcombinaties ondervonden al enkele problemen, zo merkte Edward Gal dat zijn Glock's Undercover nogal angstig is voor de dressuurhekkens.

Patrick van der Meer ondergaat zijn eerste Olympische ervaring en bestempeld het voorlopig als 'gaaf'. Van der Meer had verwacht dat het allemaal veel meer afgeschermd zou zijn. Verder verklaart de ruiter dat zowel hij als zijn paard Uzzo het verblijf in Greenwich Park volledig positief ervaren.

Ook Belgische Claudia Fassaert en haar 12-jaar oude merrie Donnerfee (v. De Niro) zijn volledig klaar voor de strijd. Morgen zal het duo als 19de starten in de ring. Net als onze Noorderburen is Fassaert volledig opgeladen en enthousiast over het verblijf.

Hierbij het programma der Lage Landen

Donderdag, aanvang 12 uur (BEL tijd), met de Deense Anne van Olst. 13u42 – Anky van Grunsven (Ned) – Salinero 15u10 – Claudia Fassaert (Bel) – Donnerfee 16u20 – Patrick van der Meer (Ned) – Uzzo

Vrijdag, aanvang 12 uur (BEL tijd), met de Amerikaanse Tina Konyot. 12u54 – Edward Gal (Ned) – Glock’s Undercover 16u11 – Adelinde Cornelissen (Ned) – Jerich Parzival.

volledige startlijst Grand Prix: klik hier

bron.: KNHS.nl - Equibel.be - foto: KNHS