Het zeer succesvolle Lichte Tour paard van Hans Peter Minderhoud, Freebird Ucelli T, is verkocht aan de zestienjarige Belgische juniorenamazone Noémie Goris.

Het zeer succesvolle Lichte Tour paard van Hans Peter Minderhoud, Freebird Ucelli T, is verkocht aan de zestienjarige Belgische juniorenamazone Noémie Goris. De bruine ruin zal aankomende donderdag naar Nieuwrode in Belgie verhuizen. De amazone hoopt met het paard te kunnen beginnen aan een Grand Prix carriere. Ucelli T is een negen jaar oude KWPNer uit Olivia x Prima Donna T (Gribaldi x Raimond).

In 2007 waren Hans Peter en Freebird Ucelli T van de partij tijdens de Wereldkampioenschappen voor Jonge Paarden in Verden, waar zij bij de zesjarigen een zilveren medaille wisten te winnen. In 2008 maakte Ucelli de overgang naar de Prix St Georges en won iedere nationale wedstrijd in waar hij uitkwam. In 2009 werd de ruin Nederlands Kampioen op Lichte Tour nivo. Dit jaar wonnen Hans Peter en Ucelli de lichte tour rubrieken tijdens het CDI van Zwolle en in Amsterdam. Ucelli is inmiddels klaar voor de Grand Prix. Noémie Goris was jarenlang de beste FEI pony amazone van Belgie. In 2009 won zij nog de kampioenstitel van Belgie. Recentelijk maakte zij een succesvolle overgang naar de Junioren met Wunderbar NG (v. Waikiki), en is een zekere factor in het Belgische Junioren team. (bron.: eurodressage.com)