Deze week vertrekken de verschillende jeugdruiters naar het Slovaakse Samorin voor hun eigen Europees Kampioenschap scholieren, junioren en young riders. Vorige week spraken we reeds met Boy-Adrian Van Gelderen en Maxime Hazebroek, nu namen we de tijd om even samen te zitten met Thibeau Spits.

Proficiat met de selectie EK, heb je hier speciaal naar toe gewerkt?

Het was niet echt mijn doel om dit jaar mee te gaan bij de juniors maar eerder bij de pony's. Door een paar sterke resultaten met mijn paard en wat tegenvallers met mijn pony was het logischer om mee te gaan bij de juniors.

Het is bijna zover, staan er nog speciale trainingen op het programma?

Ik heb vorig weekend nog de internationale 3*-wedstrijd in het Azelhof deelgenomen. Met mijn paard Jacobien was het een meevaller. Zaterdag vertrekken we, voorlopig doen we alleen nog maar wat plat werk. Als ruiter wordt ik de laatste weken goed getraind door mijn papa (Patrik Spits), Niels Bruynseels en Dirk Demeersman.

Van wie verwacht je de grootste tegenstand tijdens het EK?

Ik denk dat Groot-Brittanië wel een serieuze tegenstander zal worden in de nations cup en individueel denk ik dat de Belgen ook wel kans maken.

Je hebt een top team in Samorin, wat is jou sterkte in het team denk je?

Ik denk dat ik normaal  een heel 'veilig' paard heb dat altijd haar best zal doen en de finish haalt op een goede manier. Van mezelf vind ik wel dat ik vrij cool kan blijven onder de stress.

Wat na het EK?

Na het EK een beetje rust en daarna voorbereiden op het winterseizoen.