Wouters legde het 1m35 hoge parcours vlekkeloos af met de dochter van Lector vd Bisschop en liet met de door Asborne Bvba gefokte Zangersheide-merrie een scherpe tijd noteren. Er volgde nog een hele resem aan combinaties na hen maar niemand van de bijna 200 paarden kon tippen aan hun prestatie. De door Haras de La Vie gefokte Hilton de La Vie, een Zangersheide-ruin van Halifax van het Kluizebos, behaalde onder Maikel van Mierlo de derde plaats. Voor hen op twee kwam Niamh McEvoy met Boleybawn Alvaro (Dominator 2000 Z). 

Alexander Housen scoorde een sterke vierde plek in het zadel van de Zangersheide-hengst Kazandor Hero Z, een nakomeling van Kassander van't Roosakker uit de stallen van Luc Henry. De top vijf werd besloten door nog een Zangersheide fokproduct en werd ingevuld door Diamond Pur U Z (Diamant de Semilly) met Maria Maintz. 

De zesde plek was voor de door De Oude Heihoef gefokte Springsteen van de Oude Heihoef. De Braziliaan Thiago Ribas Da Costa had de BWP'er van Arezzo onder het zadel. Op zeven volgde Axel Vandoorne met Scarlett Z (Hunter's Scendro, F: Dimitri Degraeve) terwijl Jelle Sappin de top tien afrronde op de rug van Sakata vd Knuffel, een dochter van Karajan gefokt door Werner Puype.

Resultaten

88 5-jarigen blijven foutloos in tweede kwalificatie

Bij de 5-jarigen was de groep van foutloze combinaties na de tweede kwalificatie kleiner dan in de eerste, met maar 88 nulrondes genoteerd. 

Guy Janssens hield zijn beide troeven foutloos en was daarmee een van de sterkste Belgische combinaties.