Er stond een parcours op een hoogte van 1m50 te wachten op de net geen vijftig hengsten die zich in de Almé Z Arena aan de start kwamen. Fockaert liet in het zadel van Chacco Me Biolley een sterke vorm zien en hield de 15-jarige hengst van Chacco-Blue in beide fasen foutloos. Een tijd van 25,47s betekende winst voor het fokproduct van Stephanie De Sadeleer. 

De Griek Dimitri Natsis landde met elf honderdsten van een seconde verschil op de tweede plaats met de 9-jarige Cresco (Cornet Obolensky). Het brons was opnieuw voor een paard van Belgische bodem en werd meegenomen door Jumping Jack van de Kalevallei. De door Geert de Sloover gefokte sBs'er van Kannan zat onder het zadel bij de Ier Kiefer Dawson Stanley.

Brecht Goossens eiste voor eigen publiek een plek in de top tien op met Alaska Z, een 9-jarige nakomeling van Asca Z uit de stallen van Nicky Dillien. Thomas De Wit werd met zijn eigen gefokte Ecuador DW Z (El Torreo de Muze) elfde. Jos Verlooy volgde met Nixon van't Meulenhof (Denzel v t Meulenhof) op twaalf voor Rik Hemeryck en de door Jean-Louis Bussereau gefokte E Mail de La Chapelle (Air Jordan). 

Resultaten