De Zweedse nummer één van de wereld had de 8-jarige Steely Dan onder het zadel. De BWP-hengst van Hardrock Z, uit de fokkerij van Gerd Wauters en Gert Van Hoydonck genoot zijn opleiding onder Jules van Hoydonck en nam begin 2024 zijn intrek in de stallen van Von Eckermann. Het paar snelde in de barrage in 37,21s naar de finish. Met een tijd van 37,25s achtervolgde Torben Köhlbrandt op twee met Mastermind RL (Mylord Carthago). Dennis van den Brink sprong voor eigen publiek naar het brons door Aonia Domain, eveneens een nakomeling van Mylord Carthago, foutloos te houden in 37,61s. 

Mans Thijssen en de KWPN'er Joviality (Warrant) scoorden de vierde plek, gevolgd door Rolf-Göran Bengtsson en Zuccero HV (Zirocco Blue VDL). 

Eerder stond ook al een Belgisch fokproduct helemaal bovenaan het podium. De door Christian Meunier gefokte Haloubet des Peupliers, een sBs-ruin van Baloubet du Rouet, schreef met Baer Hendrix de CSI1* 1m35 Grote Prijs op naam. Gilles Nuytens sprong hier naar de tiende plaats met de Jamal vd Heffinck-dochter, Ohlala vh Kluizebos. 

Resultaten