Gisteren nam Thomas al een vlotte start door foutloos het parcours van Ignacio Alvarez Gaviria af te leggen in het zadel van Luna van het Dennehof. De 13-jarige merrie van Prince van de Wolfsakker verscheen in de tweede kwalificatie opnieuw fris aan de start en maakte kinderspel van de 1m50 hoge hindernissen, wat hun totale score op een luttele 0,35 hield. Enkel zij blijven onder het totaal van 1. 

Annelies Vorsselmans was gisteren nog goed voor de achtste plaats met C. Kulottie W Z en hield de nog maar 9-jarige dochter van Comme il Faut (fokker: P.H.B.M. van Wegen) een tweede maal foutloos. Met 1,88 punten op de teller plaats dit duo zich als tweede. Ook mee op de weg omhoog is Pieter Devos. Hij liet op de rug van Nascar van't Siamshof (Emilion) de balken in de lepels liggen en komt zo met 2,10 punten op drie te staan. 

De top vijf wordt verder afgewerkt door Jules van Hoydonck met Minte vd Bisschop (Plot Blue) op vier en Rik Hemeryck met Navarro van het Eelshof (Jappeloup vh Dauwhof) op vijf. Zij noteren respectievelijk 2,53 en 2,78 punten. 

Winnaar van gisteren, Maverick van Lent zakt naar de zevende plaats nadat hij met Forever du Givre (Vigo d'Arsouilles) aan het einde van zijn rit een balk in het zand tikte. Op acht volgt Thibault Philippaerts met Obama de La Liniere (Marius Claudius), gisteren nog goed voor de tweede plaats.

De beste zestien combinaties stoten door naar de finale die op zaterdag wordt verreden. Het is nog afwachten op de bevestiging van de ruiters wie we daar terug zullen zien. 

Resultaten