Jos Verlooy liet als eerste zien dat het 1m55 hoge parcours van bouwer Ignacio Alvarez Gaviria weldegelijk foutloos af te werken viel. Hij zorgde als vierde aan de start voor de eerste nulscore in de tweede ronde van de finale in het zadel van FTS Killossery Konfusion. 

Volgende in de Ratina Z Arena was Maverick van Lent. Hij nam in de eerste kwalificatie de leiding met Forever du Givre (Vigo d’Arsouilles) en kreeg in zijn laatste rit slechts één balk in het zand aangerekend. 

Voor Jules van Hoydonck en Minte vd Bisschop (Plot Blue) bleven de balken ook in de lepels liggen, de tweede foutloze ronde was binnen, hun totaal bleef op 10,53 punten. Gudrun Patteet nam na een niet zo gemakkelijke ronde de leiding over met Sea Coast Enjoy Z. Met de Emerald-hengst bleef zij op 9,29 strafpunten staan.

Thibeau Spits leek op King Van Essene (Calido I) op weg naar een nulronde maar de laatste hindernis, de Zangersheide oxer, gooide roet in het eten.

Het is sinds 1992 geleden dat het Belgisch Kampioenschap nog een vrouwelijke winnaars had, met Eva Van Paesschen als de laatste op het record. 

Annelies Vorsselmans leek over stalen zenuwen te beschikken en loodste C. Kulottie W Z (Comme il Faut) vlekkeloos naar de leiderspositie. Hun foutloze ronde betekende een totaal van 5,88 strafpunten. Na twee springfouten van Vincent Lambrecht en Nacco Blue DNL (Chacco-Blue) ging Vorsselmans aan kop met nog drie combinaties aan de start. 

Nathan Budd sneed de top drie aan met Touardo Blue Z. Met hier en daar wat geluk voor de Zangersheide-hengst van Toulon tourde het paar naar een foutloze rit. Met 3,26 punten namen zij de leiding over. 

Spannend tot op de laatste stevende Rik Hemeryck op de laatste hindernis af met Navarro van het Eelshof. Het paar bleef van het hout af maar een tijdsfout liet hen op 3,78 stranden, net te veel om zich boven Budd te plaatsen.

Alle ogen op Gilles Thomas, titelverdediger in dit Kampioenschap. Op Luna van het Dennehof verzekerde hij zich van de winst.

 Resultaten