Een van Nederlands meest bekende en succesvolle Eventingpony’s Regent des Mauvis (v. Kantjes Ronaldo) is verkocht naar Ierland. De 11 jarige gitzwarte New Forest hengst is een opvallende verschijning in de Nationale en Internationale Eventingsport. Met zijn amazone Mara van de Ven behaalde hij dit jaar een topklassering op het CCIP2* in Renswoude waar zij beste Nederlandse combinatie waren en een vijfde plaats in het eindklassement behaalden.

 

“Een paar weken geleden werden we benaderd door klanten uit Ierland. Hun 14 jarige dochter is een ervaren eventing amazone op 2* niveau die graag met Regent wil proberen in het Ierse Eventing Team te komen.

Ik ben Regent heel erg dankbaar voor wat hij mij allemaal geleerd heeft en dat ik samen met hem fantastische wedstrijden heb mogen rijden zoals Nokeren, Marbach, Renswoude en natuurlijk het hoogtepunt van mijn ponytijd het Europees Kampioenschap in Vilhelmsborg dit jaar. Regent is een super pony, hij heeft een geweldige instelling en is niet alleen een zeer goede crosspony maar ook een hele goede springpony. .

Hoewel ik het best moeilijk vind om afscheid te nemen ben ik blij dat we zo’n fantastisch fijne ruiter hebben kunnen vinden voor Regent. Ik hoop hem zeker nog eens tegen te komen op een EK”, aldus Mara van de Ven.

 

Eerder was Regent des Mauvis zeer succesvol onder Joyce van der Kuilen die in 2012 met een bronzen teammedaille huiswaarts keerde van het Europees Kampioenschap in Fontaine Bleu.