Thijmen Vos mocht vanuit de derde positie aan zijn laatste ronde beginnen. In het zadel van Cadillac Z (v. Carrera VDL) wist hij wat hem te doen stond: een foutloze ronde zou hem gegarandeerd een medaille opleverden. Vos bezweek niet onder de druk en deed wat er van hem verwacht werd: foutloos blijven. Hij kon op dat moment enkel maar bang afwachten. Rodrigo Shuhai, die met virtueel zilver aan de laatste ronde mocht beginnen, kreeg met pech te kampen waardoor Vos opschoof naar de tweede plaats. 

Het goud ging naar Olivia Alvarez Garcia. Het nichtje van Spaans topruiter Sergio Alvarez Moya, mocht als laatste van start als voorlopig leider van het klassement. De Spaanse amazone bezweek niet onder de druk: zij stuurde Gazquine Tag (v. Mylord Carthago) foutloos naar de finish in 65,55 secoden en stelde het goud zo veilig. Vos grijpt zilver, de stormachtige rit van China levert hem het brons op.

De beste Belgische prestatie kwam van Jules Denutte. Na een foutje op de tweede dag, deed hij het met Hector (v. Flamenco Desemilly) foutloos in de eerste ronde vandaag. In de tweede ronde kreeg de combinatie één springfout te verduren; Ze eindigden zo op een totaal van 10,73 strafpunten wat hen de dertiende plaats in het algemene klassement opleverde. Paris Vandousselaere en Saido vd Koutermolen Z (v. Skill Z) eindigde op de achttiende plaats. 

Klik hier voor de resultaten