Van Lent, recent nog winnaar van het Belgisch Kampioenschap voor 7-jarige paarden met Cristal de Laubry Z, rekent in dit BK op de 9-jarige Forever du Givre. Hij beet na de pauze de spits af, nadat niemand er tot dusver in slaagde om Thibault Philippaerts' tijd in het zadel van Obama de La Liniere (Marius Claudius) te verbeteren. Op de dochter van Vigo d'Arsouilles snelde van Lent net geen zestig honderdsten sneller over de finish. Beide combinaties slaagden erin het hout in de lepels te laten liggen. 

Titelverdediger Gilles Thomas start op het brons met de Prince van de Wolfsakker-dochter Luna van het Dennehof, de merrie gefokt door Marc Van Dijck waarmee hij eerder dit jaar nog de LGCT Grote Prijs van Shanghai op naam schreef. 

Jos Verlooy, die zich maar liefst drie jaar op rij tot Belgisch Kampioen wist te kronen (met zijn laatste overwinning in 2021), bekleedt de vierde plaats met FTS Killossery Konfusion (SIEC Livello). Het laatste jaar dat hij won hield hij Thibeau Spits (zilver) en Gilles Thomas (brons) achter zich. Op vijf volgt Jan Claeys met Judy van de Beekhoek (Wandor van de Mispelaere). 

Resultaten