Het kampioenschap, dat gepland staat van 3 tot 7 september 2025, bouwt voort op de bewezen staat van dienst van Ermelo in het organiseren van grote paardensportevenementen op het Nationaal Hippisch Centrum, waaronder de FEI Dressuur Europese Kampioenschappen voor Junioren en Young Riders in 2009 en de nationale dressuurkampioenschappen. Meer recent organiseerde Ermelo het FEI Endurance Wereldkampioenschap voor Young Riders & Junioren in 2021 en het FEI Endurance Europees Kampioenschap in 2023. De locatie was ook meerdere jaren gastheer van de FEI WBFSH Wereldkampioenschappen voor Jonge Dressuurpaarden.

"Dit is de eerste keer dat het FEI Para Dressuur Europees Kampioenschap in Ermelo wordt gehouden, wat een belangrijke mijlpaal voor onze sport vertegenwoordigt. We kijken ernaar uit om nauw samen te werken met de organisatoren om een uitzonderlijke sportervaring te bieden en weten dat de wereldklassefaciliteiten van het Nationaal Hippisch Centrum de perfecte omgeving zullen bieden voor dit prestigieuze evenement."

"We zijn verheugd dat de FEI ons het vertrouwen heeft gegeven om de beste para- en paardensportatleten van Europa te verwelkomen op het FEI Para Dressuur Europees Kampioenschap in 2025," zei Iris Boelhouwer, Secretaris-Generaal van de Nederlandse Federatie.

"In Ermelo zullen we de vereiste faciliteiten van topniveau bieden voor een elitecompetitie en we streven ernaar de waarden van teamwork, samenwerking, eerlijkheid en respect te bevorderen die zo'n evenement definiëren.