Met z'n vijven haalden ze de laatste omloop op zondag, waarna vier van hen het mochten beslechten in de barrage. Bert vertrouwde op de 8-jarige Qui-Vive van de Nachtegale om het ganse kampioenschap zonder fouten te doorlopen. Enkel in de ultieme finale tikte de Kafka vd Heffinck dochter een balk uit de lepels, maar het korte bochtenwerk van Bert zorgde voor de overwinning. "We zijn zonder verwachtingen aan het kampioenschap gestart. Bij aanvang was het doel om de finale te halen, maar die werden al snel bijgesteld naar de overwinning eens dat binnen handbereik kwam."

"De parcoursen waren technisch uitdagend en ook de scherpe tijd was een factor om telkens rekening mee te houden. Qui-Vive voelde beide dagen fris aan, ze had er zelf echt zin in. Vorige week wonnen we nog de Masters van de Summer Tour bij het Gouden Bit, nu volgde deze overwinning. Ze geeft mij echt veel vertrouwen en een fijn gevoel!"

Trainster Inge Vandevelde keek vanaf de zijlijn toe hoe het harde werk zich beloonde. "Margaux heeft het kampioenschap op stijl en kwaliteit weten binnen te halen. Hier staat alvast een trotse trainster én supporter!"

Na een spannende barrage werd Lily-Rose Vermeulen naar de tweede plaats verwezen in het zadel van Alice des Vaux. Met de Diamant de Semilly dochter kreeg Vermeulen eveneens een springfout aangerekend in de barrage en zij had ruim een seconde meer nodig dan Bert om de eindmeet te doorkruisen. Het laatste schavot van het podium werd ingekleed door Julie Roussel en Joly De Mauretus (Toulon), zij kregen acht strafpunten in de barrage. 

De top vijf werd verder afgewerkt door Joelle Verhelst en de 7-jarige Salinero van Hof Ter Linde (Salvador di Arezzo Z) op vier gevolgd door Romy Demeyere en J'adore La Perla. Met de 9-jarige Carlow van de Helle dochter miste zij nipt de barrage door een tijdsfout. 

Resultaten