Maar liefst vijf combinaties slaagden erin om over de ganse lijn foutloos te blijven. Cuypers schreef vanaf het begin al de overwinning op naam in het zadel van de 7-jarige Reva van t Buxushof en moest die positie niet meer loslaten. Met de dochter van I'm Special de Muze, gefokt in eigen stallen van de familie Cuypers, schreef hij het kampioenschap op naam met een schone lei. Jordy Clauw kreeg het zilver omgehangen na een vlekkeloos verloop op Hanukkah Gravelotte (Arko III), met een totaal van 1,53 strafpunten voor het fokproduct van Diane Levy. Michael Vreys en de 7-jarige Diego van Plockroy (Dominator 2000 Z), tevens ook een eigen fokproduct, kregen 2,46 strafpunten op het einde van de rit en waren goed voor brons. 

Lars Demeersman greep zo met 0,01 verschil in punten naast het podium nadat hij met Helena d'Hyrencourt (Udancer Hero, F: André Henry) 2,47 strafpunten verzamelde. Kim Nullens werd vijfde met de Zirocco Blue-dochter Nashville van het Schaeck, zij hadden 4,42 strafpunten. 

De Beste Junior was Zita Stevens. Zij kwam aan boord van de nog maar 5-jarige Ever So Clever Z op de twaalfde plaats te staan. De Zangersheide merrie is een dochter van Emerald van't Ruytershof uit de fokkerij van Marjan Poukens.

Resultaten