Teamchef van de KR, Jean-Marie Van Loo koos voor een sterk viertal: Henk Clabots met Vi Fort Z, Kaat Pluymers met Cheyenne van de Berkenen Z, Eline Lopes met Nette van Kattebeek en Lars Demeersman met Lambick van de Vlindervallei. 


© KR

De spanning bouwde zich op toen drie teams, HROV, WVUR en KR, met elk drie foutloze ritten doorgingen naar de tweede omloop. Het scenario herhaalde zich in de tweede omloop, wat leidde tot een barrage tussen de drie foutloze teams: HROV, WVUR en KR. 

Toen de eerste ruiter van HROV een foutje maakte, greep Henk Clabots zijn kans en stuurde Vi Fort Z naar een minimale voorsprong op WVUR. Kaat Pluymers ging daarna voluit en haar Cheyenne van de Berkenen Z sprong vlekkeloos, waardoor KR een comfortabele voorsprong van vijf seconden opbouwde. Eline Lopes hield die marge vast met een foutloze ronde, sneller dan de laatste ruiter van WVUR. Hierdoor hoefde Lars Demeersman niet eens meer te rijden in de barrage, en was de titel voor KR veiliggesteld.


© Romy Demeyere

West-Vlaanderen's Kris Steenkiste verzamelde Nicolas Lambrecht (Pippa van de Zandhoeve), Aerjen Vandenberghe (Loena), Romy Demeyere (J'Adore la Perla) en Kiara LeRoy-Homann (L-Ratallion My Z) voor dit Kampioenschap. Op een zucht van de overwinning werden zij tweede. 


© HROV

De HROV werd vertegenwoordigd door Niki Geenens (Mc Gyver van't Ruytershof), Audrey de Bock (Ranja B&V), Brent de Smit (Nina van't Ruytershof) en Frederik Wuytack (Secret Touch JW van't Meulenhof). 

Resultaten