Voor de 2024 editie had Bomeré Jade van ten Breebroek (Clipper vd Begijnakker) onder het zadel om te regeren op de pistes van Halkin Stables in Deinze. De Queenscup kon op een grote opkomst rekenen met maar liefst 90 combinaties aan de start, gebrand op de overwinning. In de barrage zagen we 14 van hen de nul op het scorebord behouden, waaronder Bomeré met twee troeven. Met de door Guy Van Hulle gefokte Jade stopte de 16-jarige amazone haar chrono op 34,87s. Niemand anders wist onder de 35 seconden te duiken en de winst ging naar Bomeré. Tevens werd ook de zevende plaats aan haar toegekend in combinatie met Naloubet L, een Equistro-nakomeling eveneens uit de stallen van Guy Van Hulle.

"Tijdens de verkenning van het parcours leek de hoogte misschien niet indrukwekkend, maar de technische aspecten en de lengte maakten het uitdagend. Ik was erg gemotiveerd voor deze proef! In Beervelde had ik vorig jaar een tijdsfout, maar de editie daarvoor nam ik ook al plaats op het hoogste schavot van deze Queenscup. Ik ben ontzettend blij dat ik dit jaar opnieuw heb kunnen winnen op deze prachtige nieuwe locatie! Deze wedstrijd is een van mijn favorieten; de locatie is schitterend en de organisatie is voortreffelijk. Alles is super in orde."

Lise Desomviele bracht de Gemini II dochter Nice de Muze, een fokproduct van Danny Boelens, in 36,15s naar de finish en greep het zilver. Het brons werd omgehangen bij Anouk Devos in het zadel van de 7-jarige Amberlina vt Leeuwerikenhof Z, een nakomeling van Aimar van het Polderhof uit de fokkerij van Freddy Demuynck.

Devos nam daarnaast ook de vijfde plaats voor haar rekening met nog een Aimar van het Polderhof-dochter uit de fokkerij van de familie Demuynck, Annaluna van't Leeuwerikenhof Z. Voor haar op vier kwam Anne de Doncker met Ritchie d'Affligem (Mugano van Klapscheut). 

Resultaten