Op zaterdagavond haalde Femke Deny de hoofdwinst binnen en stuurde Nouvelle van't Zorgvliet, een dochter van Flipper d'Elle gefokt door André Braeckeveldt, vlekkeloos het 1m25 hoge parcours door. In deze rubriek, verreden over twee fasen, volgde Kristof Moureau op twee met Bariton Z (Berlin, F: Verkinderen). De derde en laatste dubbel foutloze omloop kwam van Ben de Craene en de door Stal den Bisschop gefokte Paolo vd Bisschop, een 9-jarige dochter van Lector vd Bisschop. 

Een proef eerder vulde girlpower het podium, met opnieuw een fokproduct van Stal den Bisschop in de kijker. Anissa LeRoy en de 8-jarige Queen vd Bisschop (Mosito van het Hellehof) grepen winst in de 1m15 rubriek. Pytha Noël volgde met Krunchy d'Ockeghem (Cloud, F: Lieven Buwez) op twee voor Imani de Vos en de 6-jarige sori de Rigo d'O (Origi d'O), gefokt door Herman Claessens. 

Op zondag schreef Laure Carleer de hoogste ponyuitdaging op naam en bracht Turbo van Maarle foutloos naar de eindmeet van het 1m hoge parcours. Faith Meyskens stuurde de 6-jarige Belle-Fleur (Pablo) naar de tweede plaats. Derde werd Dounia Lambrecht in combinatie met Mirella (Ive van de Delthoeve). 

Lore Decock domineerde de finale van het 1m20 criterium. Op de rug van de Daydream PP-dochter Doha d'Amour Z klokte de amazone af op de snelste tijd met Marijke Goethals' fokproduct. Ruim anderhalve seconde verschil zorgde voor een tweede plaats voor opnieuw Decock, met Heschung van 't Ameldonk (Wandor van de Mispelaere, F: Bart Bomeré) onder het zadel. Op Nickos d'Amour Z (Numero Uno) bleef Decock nog een derde keer foutloos maar Joelle Verherlst hield haar van een derde medaille. Verhelst noteerde met de 7-jarige Salinero van Hof Ter Linde (Salvador di Arezzo Z) de derde plek. 

Dylano Derudder wint 1m20 criterium


© Privé

In het Criterium trok Dylano Derudder aan het langste eind, met een totaal van 514 punten die hij verwierf door onder andere drie overwinningen en nog drie podiumplaatsen te verzekeren. Decock volgde op zilver met 444 punten, zij haalde vier overwinningen binnen en vier podiumplaatsen. Een totaal van 390 punten leverde Femke Verschelden het brons op, haar zagen we vijf keer plaatsnemen op het podium, waarvan een keer gans bovenaan. 

Resultaten