Enkel de top drie slaagde erin om onder de tijd van 29 seconden te blijven in de tweede fase. Joe Whitaker had daarbij de snelste honderdsten met Vagalenco GF (Vagabond de La Pomme) en won. Egor Shchibrik werd op Crack Boom des Anges (Norton d'Eole) tweede.

Katja Haep en Chupalina 2 (Clarimo), gisteren nog goed voor de derde plaats, werden vandaag vierde. Op vijf volgde kersvers Belgisch Kampioen, Gilles Thomas in het zadel van Lavanoche T&L Z, een 8-jarige dochter van Lavallino ter Klomp gefokt door Guy Vandeven. Thomas had daarnaast nog een recentere toevoeging aan zijn stal aan de start en werd op de 9-jarige Skip Intro (Stolzenberg), die hij sinds eind dit voorjaar uitbrengt, achtste. 

Voor hen kaapte Gregory Wathelet de zevende plaats op de rug van Special Cera du Maillet Z. Wathelet heeft de 8-jarige hengst van Stakkato, net als Thomas, sinds eind dit voorjaar onder het zadel. Binnen de top tien landde Marthe van Gorp de negende plaats met de sBs'er Grumpie van T&L (Houston) en besloot Seppe Wouters met Quito de Mariposa (Comme il Faut) op tien. 

Resultaten