Net iets meer dan de helft van de 40 starters wisten de tweede fase van het 1m40 hoge parcours te bereiken. Net als de dag ervoor rekende Goffinet op de 8-jarige Quick Diamant HR, waarmee hij slechts met enkele honderdsten verschil naast de overwinning greep tegen een sterke Italiaan op de openingsdag. Het tij keerde voor de onze landgenoot, die vandaag aan één honderdste van een seconde genoeg had om de Diamant de Semilly-dochter uit de stallen van Ruben Houben naar winst te sturen. Gaudiano volgde dit keer op twee met de KWPN'er Jaja (Zirocco Blue).

Op drie zagen we een Belgisch fokproduct terug, met de sBs'er Fiumicino van de Kalevallei (Plot Blue) onder het zadel van Abdullah Alsharbatly. De door Gert De Sloover gefokte ruin kwam voormalig aan de start onder Jur Vrieling. 

Binnen de top tien konden nog drie Belgische ruiters hun stempel drukken. Marine Scauflaire werkte dubbel foutloos af in het zadel van Jagali d'Hoogpoort (Aktion Pur Z) en was goed voor de zesde plaats, gevolgd door Thomas de Wit en zijn eigen gefokte Ice Twin Girl Dw Z (I'm Special de Muze). De negende plaats werd ingepalmd door Celine Schoonbrooodt - De Azevedo en Jacarta Equigenne (Lord Z). 

Resultaten