Tien ruiter en paard-combinaties schopten het tot in de tweede ronde van deze hoofdrubriek. Ines Joly liet de snelste rit noteren in het azdel van Pegasus Bandit Savoie en finishte met de Qlassic Bois Margot-zoon in 51,14s. Khaled Almobty wist eveneens onder die 52 seconden te duiken en besloot met Spacecake (Stakkatol) op twee met een tijd van 51,44s. Het brons werd gegrepen door Teresa Blazques - Abascal, die de BWP-merrie Nasa de Toxandria (Vertigo Saint-Benoit) onder het zadel had. De Spaanse amazone bracht het fokproduct van Werner Dierckx in 52,31s naar de eindmeet. 

Op de vierde plek kwam nog een Franse combinatie terug, met Charles Henri Ferme en de hengst Bellini Dufaure de L (Mylord Carthago). De top vijf werd dan weer besloten door de Italiaanse kleuren, verdedigd door Filippo Bassan en Cerruti de Kreisker (Conrad). 

Voorafgaand werd de CSI4*-W 1m45 Longines Ranking rubriek afgewerkt, waar de overwinning naar Rikke Belinda Barker en Pico Hcc (Clarimo) ging. De BWP'er High Quality J (Quadrillo) van fokker Jes Lauwers besloot onder Ramzy Al Duhami op de zesde plaats. 

Estelle Gerard kon op haar beurt de Brabançonne laten weerklinken in de CSI1* 1m40 Grote Prijs. Onder het zadel zat de BWP'er Jedam (Non Stop) van fokker Ariel Danen. 

Resultaten