Deze Longines Ranking-rubriek vormde op vrijdag de grootste uitdaging voor de 75 combinaties aan de start. Patteet had de 9-jarige Sea Coast Chica V.V. Z gezadeld en wist zich met de Comme il Faut-dochter te plaatsen voor de barrage, waar nog 24 andere kapers op de kust waren voor de overwinning. Op het fokproduct van Evelyne Van Vreckom liet Patteet een sterk staaltje rijwerk zien en won met bijna twee seconden voorsprong!

Voor eigen publiek greep Wilm Vermeir het brons. Hij had hiervoor de 9-jarige Eytuka of Two Notes Z (Emerald) onder het zadel. Met slechts vier honderdsten van een seconde verschil moest het duo Petronella Andersson voor zich dulden. De Zweedse amazone had de BWP-merrie Opaline de W&S (Etoulon) van fokker Marc Wens onder het zadel. 

Belgisch Kampioenenduo bij de Young Riders, Vic de Plecker en Ilypsho, hadden de op één na snelste tijd in de barrage maar een springfout hield hem met de Zirocco Blue-zoon op de elfde plaats. Verder vielen Frédéric Vernaet (Paulus-L) en Christophe Vanderhasselt (Kraque Boom d'Avifauna Z) nog in de prijzen met respectievelijk een veertiende en vijftiende plaats. 

Resultaten