Cools rekende in een vijftienkoppige barrage op de kundigheid van Alibi de La Roque, een zoon van Mylord Carthago. De 14-jarige ruin bleef netjes van de balken af en werd door Cools in 31,65s naar de finish gestuurd. Thibeau Spits trok gewapend met de 8-jarige Qadira de Regor (Bamako de Muze) de slotfase in en bracht het fokproduct van de familie Veldeman in 31,88s naar de eindmeet. Jeroen Appelen wist eveneens onder die 32 seconden te duiken en loodste Demerald R Z (Diamant de Semilly) van fokker Tiffany Van Steenwinkel naar drie met 31,91s op de klok.

Op London's Blue Girl PS (Carembar De Muze) werkte Damien Haelterman het Belgisch rijtje af met een vierde plaats in een tijd van 32,37s. Louise Ameeuw liet ook een foutloze rit noteren met  Flora du Mesnil (Copin van de Broy) en werd zesde. 

Camille Demolie sprong met Chica Fino (Calido I) naar acht, Nadege Janssen werd met Oxanne van T Eikhof (Inshallah de Muze) negende en Maxime Tips besloot met Elixa Hero Z (Exxon Hedonist) de top tien. 

Paulien Schepers wint de 1* Grote Prijs kwalificatie

Met exact een halve seconde voorsprong schreef Paulien de Schepers de eensterren kwalificatie op naam met Corrychella van Ter Hulst (Corrado I). Camille Biebuyck nam het brons voor haar rekening op Kenya van de Kleinheide (Thunder vd Zuuthoeve). In het 1m30 hoge parcours werd Chanel de Roeck vierde met de 8-jarige Camille van de Lentakker Z (Comme il Faut).