Van Paesschen boekte de hoofdoverwinning en ging met winst aan de haal in de CSI3* 1m45 Rankingproef. In het zadel van Kannavara Z (Kannan) van fokker Dave Blyau bleef hij voor op de Belgisch gefokte Karibou Horta. De zoon van Landor S werd tweede met Lily Attwood. 

Frans Liefsoens zag zijn fokproduct, Echo van Spalbeek Z (Elvis ter Putte) met Harm Lahde vierde worden. Op acht volgde Pieter Clemens met de 9-jarige hengst van Diamant de Semilly, Fahrenheit de Beaufour.

Deze rubriek werd door de grote opkomst over twee uitslagen verdeeld, wat nog enkele Belgische top tien noteringen opleverde. Annelies Vorsselmans plaatste zich met Jolita (Arezzo VDL) op zes, Andres Vereecke loodste de Wandor van de Mispelaere dochter Perle d'Or van de Gaverstede naar acht. Wat hoger op vier kwam de Zangersheide ruin Cor-Leon vd Vlierbeek Z (Calvaro FC) met opnieuw Lily Attwoord, de BWP merrie Hinde van de Moldervelden (Thunder vd Zuuthoeve) volgde met Marco Litterscheidt op vijf.

Winst voor Roy van Beek en Diamant de Roofs-H in Youngster Final

De 6- en 7-jarige paarden hadden hun finale in Samorin en ook hier weerklonk de Brabançonne na afloop. Roy van Beek regeerde met bijna twee seconden voorsprong in het zadel van Diamant de Roofs-H (Diamant de Quidam-H OLD). Het brons werd omgehangen bij de BWP'er Sam van'T Sparrenhuis (Nestor de Mariposa) onder Marek Hentsel. 

Van Beek zette zijn goede vorm voort in de U25 rubriek en loodste de 10-jarige Frieda (Stakkato Gold) foutloos het 1m40 hoge parcours door, goed voor de tweede plaats. Emilie Conter noteerde zich met Onslow de Roju (Diamant de Semilly) op zeven. Op negen volgde de door Stoeterij het Merelnest gefokte Naila v't Merelsnest met Sara Vingralkova.