In deze rankingproef wist slechts ongeveer een vierde van de starters foutloos af te werken. Kendra Claricia Brinkop zorgde in het zadel van Ma Belle, een merrie van Ugano Sitte uit de fokkerij van Gust Brosens, voor de snelste rit. Hemeryck zat hen op de sBs ruin Inoui du Seigneur op de hielen en werd met de Jenson van't Meulenhof nakomeling tweede. De twee waren duidelijk aan elkaar gewaagd want Megan Laseur, die op I AM (Etoulon) derde werd, volgde met ruim vier seconden meer op de klok.

De Belgisch gefokte Exotik Sitte (Ogano Sitte) vond met Laurenz Buhl de vierde plaats. Niels Fockaert en de door Karel Boonen gefokte Noah van'T Heike (Epleaser van T Heike) behaalden de vijfde plaats. Jos Verlooy en de BWP hengst Nixon van't Meulenhof (Denzel vt Meulenhof) volgden op plaats zes. 

Op een hoogte van 1m40 was Verlooy eerder al goed voor de vijfde plaats op de rug van de Siec Livello nakomeling Fts Killossery Konfusion. Op zeven kwam Frédéric Vernaet met Olleke Bolleke Jw Vd Moerhoeve (Kannan). 

Michael Vreys en Heideroosje zegeviert met eigen fokproduct in 1m35

Op driesterren niveau behaalde Michael Vreys de overwinning door Heideroosje van Plockroy Z, een dochter van Heidelberg van het Lindehof uit eigen fokkerij, foutloos door het 1m35 hoge parcours te sturen. Nick Van Riet zag zijn BWP'er Quel Vedet van de Grenshoeve (El Torreo de Muze) tweede worden onder Nano Healy. Louise Losfeld rondde de top vijf af in het zadel van de Comme il Faut dochter Quinoa HW.