"Kun je je de pijn voorstellen van het verliezen van een paard waarmee je een diepe band hebt?" Katrin begint de aflevering met tranen in haar ogen terwijl ze terugdenkt aan het moeilijkste moment in haar carrière en voor het eerst openlijk vertelt hoe ze zich hiervan herstelde.

Vanaf haar vroegste herinneringen was Eckermanns leven nauw verbonden met paarden. "Voordat ik kon lopen, zat ik al op een paard. Zelfs als ik niet bij een paard was, probeerde ik paarden na te doen op een show in de tuin," herinnert ze zich, en ze beschrijft de band die haar hele leven heeft bepaald. De aflevering verkent haar diepe connectie met haar paarden en de vreugde die ze ervaart door simpelweg bij hen te zijn, evenals de unieke samenwerking die ze delen in de wedstrijdring.

Ze voegt eraan toe: "Ik keek op naar mijn vader. We hadden altijd die connectie met de paarden. Het maakt me zo gelukkig dat ik met hen ben opgegroeid. Ik denk dat het een bijzondere band is. Wat ik geweldig vind, is bijvoorbeeld ’s avonds naar ze toe gaan in de stallen of ze in het veld voeren. Gewoon erbij zijn, rondlopen, en dan samen één zijn in de ring, dat is uniek."

Het verhaal van Eckermann nam een dramatische wending in 2014, een jaar van zowel triomf als verdriet. Na het winnen van de Longines Global Champions Tour Grand Prix van Hamburg met haar geliefde paard Firth of Lorne, werd ze geconfronteerd met een verwoestende tegenslag. "Ik viel twee keer achter elkaar op dezelfde waterhindernis met hem," vertelt ze over een wedstrijd twee maanden later in 2014. De druk was enorm, en doorgaan na de eerste val leidde ertoe dat ze Firth of Lorne verloor, omdat de eigenaren ervoor kozen het paard aan een andere ruiter te geven. "Ik had niet door moeten gaan na de eerste val, maar de druk was groot. Na het evenement nam de eigenaar het paard van me af. Mijn schouder was geblesseerd, maar het verlies van Firth of Lorne deed nog meer pijn. Mijn hart was gebroken."

*Growing Together* vangt Eckermanns veerkracht wanneer ze zichzelf en haar carrière weer opbouwt, leert om zich te focussen op het rijden van haar eigen paarden en harmonie vindt in elke nieuwe samenwerking. Haar reis is een bewijs van de onbreekbare band tussen ruiter en paard en de kracht die ze vindt in het overwinnen van verlies. Zonder naar de camera te kijken, herinnert Katrin zich: "Het was echt zwaar voor mij. Op een bepaald moment denk ik dat je deze ervaring nodig hebt om een sterke vrouw te worden, zoals ik nu ben. Ik zou zeggen dat ik van deze ervaring heb geleerd om me meer te richten op het rijden van mijn eigen paarden."

"Paarden zijn familie voor mij en het is iets speciaals. Je kunt het niet kopen. Je voelt het van binnenuit. Het is alles voor mij." - Katrin Eckermann.