Slechts vier deelnemers kwamen er in de late namiddag aan de start van het toegankelijk gebouwde parcours over 1.30m hoogte, waar het merendeel alsnog één of twee springfouten kreeg. Enkel Frederik Verschueren uit LRV Leest wist in het zadel van de 8-jarige Ona vd Withoeve (Cantario) over de hele lijn foutloos te blijven, en mocht zich met dit resultaat tot winnaar kronen. Op de tweede plaats volgde plaatselijke vedette Mario Caluwé, die op Chiquita (Clarimo) één jammere balk uit de lepels tikte. 

In de voormiddag deed de top twee een haasje over. Daar veroverde Caluwé het goud met Valentina DH Z (Va-Vite), en volgden Verschueren en Ona vd Withoeve met zilver in een dubbel foutloze maar drie en een halve seconde tragere tijd.

De Beck scoort prijzen 

Voorafgaand aan de hoogste klasse, werd ook een stevige strijd gestreden in de M120 proef. Prijsbeest van dienst, Rozelien De Beck uit LRV Leest, sprong net als twee weken eerder opnieuw naar de winst met de 7-jarige Diva vd Withoeve Z (Don't Touch Tiji Hero). De Beck zette een chrono van 34.86 seconden neer, en bleef daarmee zes seconden sneller dan Aline Van Heck die op Lola van't Ruytershof (Bamako de Muze) als tweede eindigde. Ook het brons ging naar LRV Leest, met Pieter Verhasselt die in het zadel van J'Adore vd Withoeve (Erico vd Withoeve) als laatste barrage kandidaat enkele springfouten kreeg.

Eerder die dag was het Isidoor Van Rompaey die de tweefasen proef van Midden op zijn naam wist te schrijven met Millésimé P Z (Mosito vh Hellehof). Op minder dan een seconde verschil volgde De Beck hier al met de pittige merrie Dourgana Hero Z (Don't Touch Tiji Hero), vlak voor plaatselijk geweld Jelle Caluwé op de rug van Inka Van 'T Gestelhof (Conteur).

Vind alle resultaten hier.