Klasse Zwaar

Van de dertien deelnemers in de laatste klasse van de dag wisten enkel Ben Thiry uit Orsmaal en Gert Bosmans uit Linden de nul te behouden in het basisparcours. De barrage besloot zo over het goud en zilver, waar Bosmans in het zadel van Grand Fout één jammere springfout kreeg. Met het enige dubbel foutloos resultaat ging Thiry zo op de rug van Kadee van St-Rockes Kapelle met het goud aan de haal. Het podium werd dan nog vervolledigd door Eline Lopes van LRV Hoegaarden, die met Nette van Kattebeek één fout kreeg in de basis bij een snelle tijd.

Klasse Midden

In de klasse Midden telde de barrage een hoop meer kandidaten. Van de zeven die zich hiervoor wisten te plaatsen, zette Marie-Julie De Neve samen met Denia van Hemelsoet BG Z het knapste resultaat neer. In een snelle tijd van 34.42 seconden zonder springfouten sleepte ze het goud in de wacht, een knappe vier seconden voor opnieuw Ben Thiry. Thiry volgde zo op Rocco vd Bisschop als tweede, gevolgd door Tim Cordemans die in het zadel van Gazelle van het Pallieterhof voor de organiserende club de top drie afsloot.

Klasse Licht

LRV Opwijk bezette dan weer het volledige podium in de klasse Licht. Hans De Ridder zorgde voor de overwinning op de rug van Jelco van 't Farsenhoven door naar de snelste barragetijd van maar liefst dertien dubbel foutlozen te springen. Het zilver ging naar clubgenoot Leon van Biesen en Ray van den Blauwaert, die nipt voor Luca Moens met Empire Kelanjo D Z eindigden.

Vind alle resultaten van de dag hier.