Bij de Young Riders was Tristan Guisson de kersverse Belgisch Kampioen. Maar de winnaarsmentaliteit zit hem duidelijk in de genen bij de familie Guisson want ook zus Aurelia Guisson kroonde zich tot Belgisch Kampioen bij de Junioren. Voor Tristan was het zijn eerste jaar bij de Young Riders en het behalen van de titel overtrof dan ook zijn wildste dromen. Maar de kers op de taart was toch dat hij de prestaties van zijn zus kon evenaren... ;-)

Bij de Scholieren ging het lint en de trofee mee met Clémentine Lux, die zich Belgisch Kampioen voor een jaar mag noemen. De ponyruiters huldigden Laure Tijskens als nieuwe kampioene. Daarmee scoorde de amazone een hattrick! Tot slot mocht Jette De Jong de titel van Belgisch kampioen aan haar palmares toevoegen bij de Junioren in de dressuur. Bij de U25-ruiters haalde Laura Luyten de titel terwijl Amber Van Den Steen het goud claimde bij de Young Riders. Jong talent Amber Hennes werd benoemd als Belgisch Children kampioen in het dressuur. Last but not least ... won Liezel Everars bij de ponies.

In de Nations Cup was het Veni, Vidi, Vici voor de Belgen. In de prestigieuze manche van La Baule schitterden Gregory Wathelet, Niels Bruynseels, Wilm Vermeir en Jérôme Guery met het overwinningslint om de schouders. Bij de Nations Cup stop in Rome mochten Nicola Philippaerts en Pieter Clemens de plek van Bruynseels en Vermeir innemen en zorgden mee voor het zilver. Naast de Seniors deden ook de Juniors en de Children het uitstekend. In Lamprechtshausen sprongen de Juniors naar goud terwijl de Children knap tweede werden.

Martin Fuchs nam officieel afscheid van zijn Clooney. Nadat de levende legende geblesseerd was en zijn sportief pensioen werd ingeroepen, bleef hij niet langer in de stallen van Fuchs maar verhuisde ging naar een grote weide in Frankrijk om vol hartelust te gaan genieten. Naast het afscheid van Clooney 51 uit de sport moesten we ook definitief afscheid nemen van Simply Splendid. De dertienjarige ruin die uitkwam onder James Smith moest door een medische oorzaak het leven laten. Jeroen Dubbeldam's De Sjiem mocht tot op 33 lentes van zijn leven genieten maar moesten we dit jaar laten gaan. 

Het grootste nieuws kwam ongetwijfeld van Equitom en De Bosdreef. De twee gerenommeerde dierenklinieken slaan voortaan de handen in elkaar door middel van een fusionering. 

Bron: Equnews