Sommige duo's zullen niet aantreden tijden de Olympische Spelen in Londen. Veel van hen zijn een groot gemis voor dit sportief evenement en zijn publiek. Misschien is Michael Whitaker en GIG Amai één van de beste voorbeelden. Het duo won onlangs nog de Rolex Grote Prijs in Aken maar vond geen plaats in de selectie van Brits teamchef Rob Hoekstra. Voornamelijk omdat deze selectie voor Aken plaatsvond.

Maar ook Marco Kutscher en zijn prachtige hengst Cornet Obolensky zijn afwezig in de Britse hoofdstad. Het duo won de Wereldbeker kwalificatie van Zurich en strandde op de tweede plaats in de GCT Grote Prijs van Doha. Helaas blijkt het succes van vorig jaar even op een laag pitje te staan. Een spijtig voorval voor Kutscher, zeker omdat hij in 2010 al de World Equestrian Games aan hun neus zag voorbij gaan. Toen was het echter met Cash dat de Duitser zijn selectie haalde, een blessure bracht toen roet in het eten.

En hoe leuk zou het niet geweest zijn mocht Ludger Beerbaum aan de start komen. Helaas besliste Beerbaum na Aken dat Gotha niet 'fit' genoeg is. Ook stalruiter bij Beerbaum, Philipp Weishaupt, moet afzien van zijn deelname. Een blessure houdt de ruiter en zijn paard thuis. En zo kunnen we nog even doorgaan met Laura Kraut, Angelica Augustsson, Jeroen Dubbeldam, Hans-Dieter Dreher, Harrie Smolders, Rik Hemeryck, Shane Sweetnam en Denis Lynch. Heel wat topnamen die we zullen missen in Londen 2012.