Winnaars VLP-Talentenstimulering mochten op stage gaan bij Niels Bruynseels

Winnaars VLP-Talentenstimulering mochten op stage gaan bij Niels Bruynseels
Op maandag 9 februari kregen de winnaars van de VLP-Talentenstimulering 2015 een stagenamiddag aangeboden bij Niels Bruynseels te Bonheiden.

Ook in 2015 werd er vanuit het VLP-Talentenplan, powered by Cavalor, per provinciale en per leeftijdsgroep (12-15 jaar en 16-18 jaar) een ranking bijgehouden voor de provinciale ruiters. Deze ranking maakt deel uit van de Talentenstimulering, de basislaag van de piramide van het VLP-talentenplan, powered by Cavalor. De ruiters kregen punten op basis van foutloze omlopen (vanaf 1m) en de rankings zijn online en in realtime te volgen via deze link

De ruiters en aanwezige supporters kregen eerst een rondleiding van Niels, waarna er in 2 groepen (per leeftijdscategorie) een springles op het programma stond.

Niels wees op het belang van een goede basis en nam uitgebreid de tijd om elke combinatie individueel te begeleiden. Hij besprak met elke deelnemer zijn of haar verbeterpunten en pakte deze efficiënt aan. De ruiters kregen tevens veel tips mee waarmee ze thuis en bij hun eigen trainer verder aan de slag kunnen.

Ook Cavalor was aanwezig om met de aanwezige ruiters en ouders de voeding van de paarden te bespreken.
Volgende deelnemers waren aanwezig op de stagedag: Emily Talbut (HGVB), Jordy Plovie (HROV), Birthe Goossens (KR), Charlotte Van Duppen (VOR), Michiel Willem (WVUR), Arno Boon (HGVBB), Femke De Graaf (HROV), Kaat Pluymers (KR), Martijn Tormans ( VOR), Thibault (WVUR).