Unieke paardenkliniek in opbouw

Unieke paardenkliniek in opbouw
Dierenarts Michel Hoegaerts opent rond de jaarwisseling in Ursel zijn nieuwe paardenkliniek. Waar er vroeger een oude boerderij was, komt er nu een gloednieuw en uitgebreid medisch centrum. Het allround-concept maakt het nieuwe centrum van Equisound zo uniek.
“Er zullen tot acht (para)veterinairen werken uit verschillende disciplines. Ikzelf blijf verantwoordelijk voor de orthopedie en medische beeldvorming, maar er zal een fysiotherapeute aanwezig zijn die ook zadelanalyses uitvoert, een hoefsmid die voor de juiste hoefijzers zal zorgen, een paardenchirurg die de operaties zal doen en een specialist in de inwendige ziekten” aldus Hoegaerts.
“Van de eenvoudigste knuffelpony tot het duurste sportpaard, elk paard met prestatieproblemen is welkom.” Het EquiSound-team zal -elk in zijn specialiteit- de patiënt onderzoeken, om samen tot een oplossing te komen. “Het einddoel is dat de eigenaar zelf niet meer moet zoeken naar de juiste arts voor zijn paard. Bij EquiSound staat een volledig en complementair team ter beschikking dat het paard en zijn behandeling managet voor de klant.”

Dit team van dierenartsen zal met spoed kunnen opereren, aangezien er ook een uitgeruste operatiezaal aanwezig is. Daarnaast zijn er ook stallen, verschillende onderzoekszalen, een ontwaakbox, een hoefsmederij, een overdekte longeercirkel en een piste aanwezig waarin de artsen kunnen zien hoe het paard reageert onder zadel en ruiter.Tot de werken afgerond zijn heeft Equisound zijn centrum in Sint-Jan-in-Eremo (Sint-Laureins). “Het nieuwe centrum heeft een centrale ligging voor de klanten uit Oost-en West-Vlaanderen. Doordat we op 5 minuutjes rijden zitten van de E40 in Aalter, is het centrum ook makkelijk bereikbaar voor klanten die van verder weg moeten komen.”