Reacties vanuit Arezzo

Reacties vanuit Arezzo
Vandaag werden er in Arezzo opnieuw tal van goede prestaties neergezet door onze landgenoten. Na afloop verzamelde Equnews reacties bij de ruiters.

Cassandra Braeckmans (geplaatst voor finale young riders): "Vandaag was het weer identiek hetzelfde parcours als gisteren. Het enige verschil was dat het nu warmer was. Graciella voelde iets minder fris aan, maar was daardoor in de piste wel gemakkelijker en super te rijden. Toen ik aan hindernis 4 (waar ik gisteren een fout kreeg) een goede sprong kreeg, dacht ik dat het nu wel goed zou lopen. En gelijk kreeg ik, alles ging precies van zelf. Alleen voor de laatste lijn heb ik ze nog eens goed teruggenomen waardoor ik net die honderdste van een seconde verloor en een strafpunt voor tijd kreeg. Maar beter dat dan een fout krijgen."

Quinten Bradt (geplaatst voor finale young riders): " Faemes en ik moesten vandaag nul rijden om een goede plaats te hebben in de finale. Dat is ons gelukkig gelukt! Alweer sprong zij top! Ze blijft evolueren gedurende dit EK. Morgen is het rustdag en dan zondag de grote finale. We gaan ons uiterste best doen zondag."

Gilles Thomas (foutloos vandaag): “Ik kreeg vandaag echt een top ronde! Alles liep echt super zoals ik maar kon dromen. Conaro deed weer super zijn best waardoor we met het team momenteel op een 4e plaats staan en individueel ben ik van de 27ste naar de 7e plaats gestegen. Ik hoop dat we dit morgen opnieuw kunnen over doen. De weersomstandigheden van gisteren heb ik nog nooit meegemaakt. In België kan het wel eens regenen, maar hier bleef het echt hard regenen waardoor alles onder water  stond. Maar vandaag lag de piste weer super, ze kan echt heel veel water verdragen.”

Zoe Conter (4 strafpunten vandaag): "Toen ik aan het inrijden was voelde Uberlina veel beter aan dan de eerste dag. Voor ik de piste binnen ging zei ik tegen mezelf dat ik er alles aan moest doen om een zo goed mogelijke ronde te rijden. Alles ging goed tot ik het water moest aanrijden. Ik zag mijn afstand daar helemaal niet, maar toch sprong Uberlina er netjes over. De oxer na het water ging de grond op omdat ik iets te laat terugpakte. Maar ik ben zeer tevreden over mijn ronde.”

Boy-adrian van Gelderen (8 strafpunten vandaag): “Be Cool sprong heel goed vandaag, maar het geluk stond niet aan onze zijde. Tot aan het breed water was hij foutloos en sprong hij top! Daarna waren het 7 galopsprongen naar een oxer waar ik mijn eerste fout kreeg. Daar kwam ik net iets te dicht. Heel veel ruiters maakten daar een fout op. De oxer en driesprong die nadien volgden waren weer goed. Op de laatste lijn , die best wel moeilijk  aan te rijden was, kreeg ik nog een fout. In de wending wou ik vooruit gaan, maar Be Cool reageerde niet meteen en schoof ook nog een beetje weg. Al bij al een fijne ronde! Dit laten we achter ons en morgen gaan we weer fris van start en gaan we er weer volledig voor.”

Lynn D’Have (4 strafpunten vandaag): Vandaag sprong Espri heel goed en deed hij heel hard zijn best. Ik kreeg een hele grote sprong op de voorlaatste hindernis waardoor ik eigenlijk terug moest rijden naar de laatste hindernis. Maar daar reed ik iets teveel voorruit waardoor ik een fout kreeg op de laatste hindernis. Maar ik ben heel blij omdat ik een goed gevoel had. Ik vond het wel jammer  dat de proef gisteren was afgelast, maar het regende dan ook enorm hard.”

Leonie Peeters: (4 strafpunten vandaag) “Ik had Catho gisterenochtend wat losgereden. Toen voelde ze super aan en bleek ze nog goed fris te zijn. Toen we in de namiddag van het hotel naar de wedstrijd reden begon het ongelofelijk hard te regenen. Bij aankomst op de wedstrijd kregen we dan het bericht dat de Nations Cup verplaatst ging worden. De proef was vanochtend al om 8 uur, ik heb haar vooraf nog even losgereden. In het parcours kreeg ik echt een pechfout op hindernis 4. Daarna ging alles vlot: de moeilijke lijnen, het water, de driesprong, … alles deed Catho super! Het is nu al mijn 5e EK maar het wilt precies altijd maar niet lukken.”

Maartje Verberckmoes (twee maal foutloos): “ Het was vandaag heel wat warmer dan gisteren. Het weer gisteren zat dan ook echt niet mee. Ik was net opgestapt toen het slechte weer begon. We hebben toen nog een kwartier of een half uur met een stuk of tien onder de tent in de paddock gestaan voor ze kwamen melden dat het om 15 uur terug ging beginnen. Tegen 15 uur zat ik terug in het zadel. Toen we aan de piste kwamen kregen we de melding dat ze toch nog gingen wachten tot 19 uur. Uiteindelijk hebben we gewoon vandaag moeten rijden. Voor Cous Cous maakte dat allemaal niet veel uit, want ze was nog altijd redelijk fris en sprong ook heel goed.”

Emilie Conter (twee maal foutloos): “Fragile voelde super goed aan. Hopelijk kunnen we deze prestatie doortrekken naar morgen en dan ook zondag nog in de grote finale.”