Reacties van de young riders vanop het EK

Reacties van de young riders vanop het EK
Deze namiddag mochten de young riders hun eerste parcours springen op het EK in Arezzo. Cassandra Braeckmans zette er de beste Belgische prestatie neer door foutloos te blijven en zo 8ste te worden. Equnews verzamelde na afloop reacties bij de Belgische young riders.

Cassandra Braeckmans: "Graciella voelde gisteren al top aan tijdens de warming up. Ik moest als eerste van de Belgen binnen, maar ik had niet veel stress en besloot ervoor te gaan. Ze sprong super en ik ben heel blij dat we onze eerste rit foutloos hebben afgewerkt. De meisjes waren blijkbaar in vorm want de volledige top 8 waren amazones."

"Ik had deze ochtend met Faemes gewandeld en toen voelde ze al frisser aan als gisteren. Dat gevoel werd bevestigd in de warming up alsook in de piste. Ze sprong super maar we kregen 1 fout op het hek. We kunnen met een goed gevoel morgen de eerste ronde van de Nations Cup springen." aldus Quinten Bradt.

Eleonore Lambiliotte: " Mijn paard Alaska voelt goed aan en ze staat in vorm. Ik had een pechfoutje op de tweede hindernis van de dubbelsprong, maar buiten dat ging alles super. Nu moet ik mij concentreren op de Nations Cup van morgen. Dan gaat het eerste deel door en daarin willen we net als vorig jaar een teammedaille behalen."

"Mijn ronde vandaag ging goed" zo begint Michael van den Bosch. "Watch Me voelde ook goed aan. Er was een moment tijdens de proef dat ik beter had kunnen doen. Ik kwam wat te hevig in de dubbelsprong met triple bar insprong en ik kreeg de rechte uitsprong af. Spijtig, maar ik reed een snelle tijd waardoor ik op de 23ste plaats eindigde. Dat is net geen 4 strafpunten door het systeem van een barema C proef. Er kan nog veel gebeuren."