Oost-Vlaamse paardensport verliest een grote liefhebber

Oost-Vlaamse paardensport verliest een grote liefhebber


Marc Bradt (49), zelfstandige kantoorhouder van BNP Paribas Fortis in Zingem en paardenliefhebber, is gisterenavond om het leven gekomen op zijn privé-eigendom.


De buurt van de Ten Edestraat in Eke werd gisteren rond 19.40 uur opgeschrikt door loeiende sirenes van de hulpdiensten, brandweer, de mug en een ambulance. Aan de woning van Marc Bradt stopten de hulpdiensten en reden het erf op. Naast het huis stonden enkele paardenvrachtwagens en lagen er grote balen.
Bradt was deze balen aan het laden en transporteren met een vorkheftruck naar achteraan zijn woning en weide. Plots moet zijn voertuig gekanteld zijn en is de man onder de veiligheidsbeugels terechtgekomen.

Ondanks de snelle tussenkomst van de hulpdiensten overleefde de man de klap niet. Enkele buurtbewoners, van iets verder in de Ten Edestraat, zeiden dat ze hevig hulpgeroep gehoord hadden. Nadat ze gehoord hadden van het dodelijk ongeval stonden ze er allen verslagen bij.

Marc Bradt is heel bekend in de brede regio en de paardensportwereld. Hij was al lang zelfstandig kantoorhouder bij BNP Paribas Fortis, in meerder kantoren in de regio en op vandaag in het kantoor in Zingem. Zijn belangrijkste hobby was de paardensport, waarin hij al heel wat goede resultaten en prijzen behaalde. Ook zijn kinderen Quinten en Celine zijn heel actief en succesvol in de paardensport.

Wij wensen namens onze redactie de familie en vrienden veel sterkte toe!

[caption id="attachment_30239" align="alignleft" width="300"]Quinten Bradt (links) Quinten Bradt (links)[/caption]

[caption id="attachment_92696" align="alignleft" width="300"]Celine Bradt Celine Bradt[/caption]