Jilbert van 't Ruytershof naar Constant Van Paesschen

Jilbert van 't Ruytershof naar Constant Van Paesschen
De samenwerking tussen Constant Van Paesschen en Stoeterij Van De Helle blijft uitbreiden. Na Diamanthina van 't Ruytershof, Hamlet vd Donkhoeve, Compadre van de Helle, Calore van de Helle en Carlow van de Helle, heeft Constant nu ook de 7-jarige hengst Jilbert van 't Ruytershof (v. Numero Uno) ter beschikking gekregen.

"Hij staat sinds eergisteren bij mij op stal." bevestigd Van Paesschen aan onze redactie. Het nieuwe duo zal komende zaterdag hun debuut maken tijdens de hengstencompetitie in het Azelhof.
"De eerste keer dat ik met Jilbert reed gaf mij dat wel wat emotionele gevoelens omdat ik zijn grootmoeder "Thinake" ook op stal heb. Dat deed toch wel iets speciaals."

Jilbert is gekeurd voor het BWP en won als 4-jarige de hengstencompetitie. Als 5-jarige stond hij aan de kant met een blessure, maar vorig jaar keerde hij sterk terug met een 5e plaats in de hengstencompetitie.

De moeder van deze hengst is Gianthina van ’t Ruytershof. Zij is een dochter van Cartani (v. Carthago).
De grootmoeder is dan weer Diamanthina van ’t Ruytershof, de zus van Emerald van ’t Ruytershof (Harrie Smolders). Diamanthina presteert dan zelf weer uitstekend onder het zadel van .... Constant Van Paesschen.

Erica Swartz - Jilbert van 't Ruytershof - J4V 15 Erica Swartz - Jilbert van 't Ruytershof - finale Pavo 15

https://www.youtube.com/watch?v=eItrKJ1vsUI