Armitages Boy verhuist naar Stephex Stables

Armitages Boy verhuist naar Stephex Stables
Sinds 2010 vormen Aymeric de Ponnat en Armitages Boy een onafscheidelijk duo. Het komt dan ook hard aan voor het Franse publiek dat hen publieksfavoriet verhuist naar België. Vorig jaar, in Augustus werd reeds bekend gemaakt dat de top hengst te koop stond.

Er werd een online veiling georganiseerd die een bod uitbracht van maar liefst 2.8 miljoen Euro. Toch besloten de eigenaars niet in te gaan op dit voorstel. Sinds die online veiling kwamen Aymeric de Ponnat en Armitages Boy slechts drie maal aan de start op wedstrijd.

Het duo sprong tijdens de CSI3* in Saint Lo en twee nationale wedstrijden in Mans. Tijdens die laatste besloten ze hen wedstrijd zelf met een derde plaats in de 1.50m Grand Prix Pro Elite.

Aymeric en Armitages Boy sprongen naar de Franse harten toen ze Frankrijk de FEI Nations Cup Finale winst brachten in Barcelona in 2013. Datzelfde jaar waren ze ook het doorslaggevend duo voor de Franse winst tijdens de Landenprijs in La Baule.

Op zijn Facebook pagina schrijft Aymeric alvast: "Armitages Boy is klaar voor de volgende stap in zijn avontuur. Binnenkort verhuist hij naar de stallen van Stefan Conter in België. Voor mij breekt helaas een nieuw hoofdstuk aan. Ik hoop dat 'Mimi' zijn nieuwe ruiter evenveel plezier zal brengen."

Armitages Boy wordt door zijn syndicaat van eigenaars bij Stephex Stables geplaatst als een nieuwe poging voor de verkoop.