Armitages Boy wordt verkocht via online veiling

Armitages Boy wordt verkocht via online veiling
Begin dit jaar hadden we nog een online veiling met het Grand Prix paard Cabrio van de Heffinck van Olivier Philippaerts. In Frankrijk komt er binnenkort ook een veilig met het toppaard Armitages Boy.
Want de wegen van de Franse ruiter Aymeric de Ponnat en Armitages Boy zullen zich binnenkort scheiden. De combinatie finishte afgelopen weekeinde nog op een vierde plaats in de vijfsterren Grote Prijs van Dinard (Frankrijk). In 2013 behaalde het tweetal een individuele elfde plaats tijdens het EK in Herning (Denemarken).

De Selle Francais gekeurde zoon van Armitage zal eind september middels een online veiling worden verkocht. De exacte datum is nog onbekend. Christophe Mabille, één van de eigenaren van het paard, geeft uitleg:
‘Het syndicaat van ‘Team Boy’ bestaat uit Gregory Mars, Guillaume Canet, Christiophe Mabille, ruiter Aymeric de Ponnat en ondergetekende. Het plan was om de combinatie intact te houden tot en met de wereldruiterspelen van 2014. Omdat het paard voor aanvang van het WK een blessure opliep, kwamen we tot de overeenstemming om de verkoop een jaar uit te stellen. Een aantal investeerders willen de samenwerking dan ook nu beëindigen. Dit moeten we accepteren. Er is door het syndicaat gekozen voor een online veiling, zodat een groot publiek kan worden bereikt. We beseffen dat de verkoop een harde klap is voor de ruiter, maar we wisten dat dit vroeg of laat zou gebeuren. Armitages Boy is pas dertien jaar en heeft nog een toekomst voor zich. We zullen zijn resultaten in de toekomst zeker blijven volgen.’