Yves Vilain en Christophe Leutenez overheersen cyclus Woutershof

Yves Vilain en Christophe Leutenez overheersen cyclus Woutershof
Vorige week sprong Yves Vilain nog internationaal in de spotlights. Deze week haalde hij de winst in huis tijdens de Nationale cyclus voor zevenjarigen in het Woutershof in Kuringen, nabij Hasselt. Op de rug van Kody's Son du Belian (v. Qody de saint-aubert) (BWP) sprong Vilain naar de winst in 41,72 seconden.

In een barrage van 13 wisten zeven combinaties de eindmeet foutloos te kruisten.  Vilain bleef daarbij nipt voor op de Brabantse springruiter, Christophe Vanderhasselt en Fenne (v. Namelus R ) (KWPN). Vanderhasselt klokte foutloos af in 42,00 seconden en haalde zo een voorsprong van ruim één seconde op Kevin Spiessens met Joris Vermeulen's Kadans Van de Mispelaere (v. Wandor Van De Mispelaere) (BWP).

De top vijf werd verder afgewerkt door Dieter Laheyne (Kwasabi Van t Heike) op vier en Christophe Vanderhasselt (Oceans Skills) op vijf.

Bij de zesjarigen wist Christophe Leutenez het podium te domineren. Samen met Levi's Girl Z (v. Levisonn) ging hij zichzelf vooraf in het zadel van Clintana Lvp Z (v. Clinton I). Beide paarden zijn in mede-eigendom van de ruiter. Met Levi's Girl klokte hij af in 28,14 seconden terwijl Clintana er 28,61 seconden over deed om de barrage af te werken.

Walter Lelie vervolledigde het podium met Le Diamant Horta na een foutloze omloop in 28,99 seconden. Kevin Maus (Fight Club de la Hart) en Yves Vilain (Feesby de Vy) volgden op een respectievelijke vierde en vijfde plaats.

KLIK HIER VOOR ALLE UITSLAGEN (incl. 5-jarigen en 4-jarigen)