Wannes Notelé, Tom Mortelmans en Wim Vinckx onverslaanbaar in de Katershoeve

June 19, 2017

Ook dit weekend waren er drie 1.25m proeven tijdens de VOR wedstrijd in Loenhout. Op zondag werd er zwaar gestreden in een barrage van 15.  Uiteindelijk was het Wannes Notelé die met de 7-jarige Bufero Van Het Panishof -dochter, Katana de winst greep. Na een finish in 33,06 seconden verwees Notelé Niels Fockaert naar de tweede plaats.

Fockaert en Coco Van Den Aard Z  (v. Coriano Z) klokte foutloos af in 33,28 seconden. Het duo werd nauw opgevolgd door Nico Van der Plaetsen met onder het zadel zijn schimmel Ultra Blue J (v. Mister Blue). Van der Plaetsen stopte de klok in 33,51 seconden.

Kirsten Peeters strandde net buiten het podium met Jagante. Steven Vermeir vervolledigde de top vijf met Iranja Van de Kapelhoef.

Op zaterdag bleek Tom Mortelmans geen lengte toe te geven aan de concurrentie. Samen met Billie Jean Z klokte hij foutloos af in 29,09 seconden en bleef zo ruim twee seconden voor op Steve Auwers in het zadel van Extreme M (v. Vaillant). Luc Nuyens en Garry van de Pertjeshoeve (v. Electro) vervolledigde het podium.

Ook op vrijdag wist de winnaar van de hoofdrubriek een ruime voorsprong te nemen op de andere ruiters. Wim Vinckx snelde naar de winst in 34,60 seconden. Met Chupa Chup onder het zadel ging hij Kirsten Rombouts (Elvira) voor. Rombauts stopte de klok in 35,59 seconden. Sofie Janssens en Anybody strandde op de derde plaats.

Klik hier voor meer uitslagen